Meer informatie

De open dag in 2018 was weer een groot succes! De volgende open dag zal georganiseerd worden in 2021. Houd deze website in de gaten voor de laatste informatie.

Better Ships, Blue Oceans

De toekomst van Nederland ligt op het water. Het oppervlak van onze blauwe planeet bestaat immers voor 70% uit water! Daarom laten we je zien hoe MARIN schepen en operaties op zee, schoner, slimmer en veiliger maakt en hoe wij kunnen bijdragen aan een duurzaam gebruik van de zee. We nemen je mee in een toekomst van autonoom en emissieloos varende schepen, drijvende eilanden en windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen op zee. We laten zien hoe we met ons onderzoek kunnen helpen om scheepsrampen te voorkomen en we nodigen je uit in het simulatiecentrum van de toekomst.

Er zijn verschillende activiteiten speciaal voor kids. De kleinsten kunnen zelf varen en hun kapiteinsdiploma halen. Ook kunnen kinderen zelf op onderzoek uit met het Speurspel en zo kans maken op leuke prijzen. We zorgen voor veel interactie en visueel spektakel. Want techniek is leuk!

Privacy

We maken je er op attent dat er foto’s en video-opnamen worden gemaakt tijdens dit evenement. We gebruiken deze intern en extern voor onze eigen publicaties en websites. Deze foto’s en video-opnamen worden niet gedeeld met derden, met uitzondering van delen door middel van social media.

Toegankelijkheid

De route gaat langs verschillende testbassins en werkruimtes die door trappen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is MARIN voor rolstoelgebruikers beperkt toegankelijk. Gezien de verwachte drukte, is het verstandig om geen kinderwagens mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan.

Parkeren

Voor fietsen is er voldoende ruimte. Kom je met de auto? Bij MARIN zelf kan deze dag niet geparkeerd worden, maar we zorgen natuurlijk voor voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Op de volgende parkeerterreinen kan deze dag gratis geparkeerd worden. Je kunt hiervoor ook de borden volgen.

  • Eurofins Agro, Binnenhaven 5
  • Menzis, Marijkeweg (Ingang P2+P3)
  • De Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5
  • Rijn IJssel, Marijkeweg 20
  • Parkeerterrein Duivendaal, Costerweg

Er zijn enkele invalidenparkeerplaatsen beschikbaar op het terrein van MARIN. Parkeerwachters kunnen u verder helpen.

Openbaar vervoer

Lijn 84 en 88 stoppen tegenover MARIN, bushalte Haagsteeg. Kijk voor de actuele gegevens op 9292.

Volg MARIN

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij MARIN? Volg ons dan via

Graag tot op een volgende open dag! Vragen kun je mailen naar communicatie@marin.nl.

Deel deze pagina