Ontwerpwedstrijd

Met ons 10000ste scheepsmodel kijken we niet achteruit maar juist vooruit: hoe ziet het schip van de toekomst eruit? Help ons om het schip van de toekomst te ontwerpen!

Op 9 november startten Staatsecretarissen Barbara Visser (Defensie) en Mona Keijzer (EZK) de eerste test met het 10000e scheepsmodel van MARIN: het Combat Support Ship Zr. Ms. Den Helder voor onze Koninklijke Marine. MARIN directeur Bas Buchner: “Dit bijzondere moment willen we gebruiken om vooruit te kijken. Want schepen kunnen nog steeds schoner, slimmer en veiliger. Daarom dagen we de kinderen van Nederland uit om het schip van de toekomst te bedenken. En het beste idee gaan we testen als MARIN model in één van onze bassins!”

Bas Buchner, de directeur van MARIN, legt uit wat de bedoeling is:

Van alle inzendingen worden dus de beste drie ideeën genomineerd. Alle drie de genomineerden krijgen een leuke prijs, maar de uiteindelijke winnaar krijgt een unieke kans: zijn of haar ontwerp wordt door MARIN gemaakt en ook echt getest.

Dus leef je uit, alles mag en alles kan. Hou je van knutselen en bouwen, of ben je enorm handig op de computer? Dat mag natuurlijk ook! Inzenden kan tot 1 februari 2019.

Kinderen kunnen zelf meedoen, maar leerkrachten/docenten kunnen het ook oppakken als project op school. Wat leeftijd betreft richt MARIN zich op de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van de middelbare school. De leerlingen mogen zelf een ontwerp maken, maar ook met elkaar en als groep. Het mag als tekening, maar ook op de computer. Bas Buchner: “Kinderen denken vaak creatief en durven echt nieuwe dingen te bedenken. Dat bleek wel toen MARIN langs ging bij de Triangel in Ede om te ontwerpwedstrijd uit te proberen”:

Vaart jouw schip van de toekomst straks bij MARIN?

Ontwerpwedstrijd-A3 flyer

Stuur je ontwerp in voor 1 februari 2019, per post of per e-mail (jpg, png of pdf).

Vergeet niet de volgende gegevens in te vullen (per e-mail) of mee te sturen (per post):

(verplicht)

MARIN
o.v.v. Ontwerpwedstrijd
Postbus 28
6700 AA Wageningen

of via ontwerpwedstrijd@marin.nl met als onderwerp ‘Ontwerpwedstrijd’

 

Deel deze pagina